Pentru că iubesc conopida și beneficiile sale, astăzi vă prezint o nouă salată pe bază de conopidă și, da… DE POST!
Conopida conține mai mult de 90% apă (apa din compoziție conține minerale, precum potasiu, magneziu și calciu, furnizând alte elemente, precum fier, zinc, cupru, mangan, fluor și bor) și are foarte puține calorii. Deci, este o legumă recomandată și în curele de slăbire!
Glucidele asigură cea mai mare parte a aportului energetic. Dintre glucide, zaharurile simple, glucoza și fructoza, sunt majoritare. Conopida conține și o cantitate mică de amidon, precum și cantități infime de lipide. În schimb, proteinele se găsesc din abundență în conopida proaspată.
Conopida este foarte bogată în următoarele vitamine: vitamina C, vitamina B (B2, B3 și B6), vitamina A și vitamina K (are rolul de a coagula rapid sângele și de a acționa preventiv asupra hemoragiilor interne). Alături de aceste vitamine extraordinare, conopida conține fibre alimentare, compuse din cantități mari de celuloză, hemiceluloză și pectine (în cantitate mică), ce îi conferă textura moale după fierbere (sau coacere).
Salată cu Conopidă, Usturoi și Maioneză Vegetală, Gata în 10 minute!
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 1 căpățână de usturoi (pentru abundență de aromă și vitamine)
- maioneză de griș (2 linguri de griș și 200 ml apă)
- sare, piper (după gust)
Mod de Preparare Salată cu Conopidă, Usturoi și Maioneză Vegetală:
1.Se pune pe foc un vas cu cele 2 linguri de griș și 200ml de apă (poți folosi și lapte de soia, pentru un plus de savoare) pentru a face maioneza vegetală.
2. Se spală și se pune la fiert conopida.
3. Se curăță usturoiul și se pisează.
4. Se amestecă ingredientele, adăugându-se sare și piper, după gust.
Salata rezultată este extraordinar de bună și sănătoasă!
Bucurați-vă de Postul Crăciunului cu rețete de post sănătoase și gustoase!