Rețetă Maioneză De Post Din Cartofi În 2 Pași! Gust 98% Ca De Ou Dar Fără Ou!

Maioneza, maioneza noastră cea de toate zilelele! Ce o mai iubim mai ales pentru că ajută mâncarea să alunece pe gât și să primească un gust savuros. Deși în general este foarte calorică!

Dar ce ne facem când e post? Există soluții! Există rețete de maioneze de post! Dar oare sunt într-adevăr aceste maioneze de post? La acest lucru fiecare va trebui să reflecte după propriile putințe!

Pâna atunci să ne ocupăm cu o rețetă simplă a ceea ce este denumită popular maioneza de post cu cartofi! Deși o putem numi foarte simplu și: maioneză vegană, maioneză vegetariană.

Maioneză De Post Din Cartofi Cu Gust Ca Și Maioneza Din Ou, Dar Fără Ou Și Fără Muștar!

Așa că ne-am pus pe încropit o maioneză de post gustoasă, fără ou dar cu gust ca cea cu ou! De asemenea nu are muștar și nici nu este nevoie, dar se poate adăuga pentru cine dorește.

Rețeta maioneză de post din cartofi cu gust ca maioneza de ou!
Avem nevoie de: 

  • 2 cartofi mari tăiați cubulețe
  • ulei de floarea soarelui clasic petru un gust clasic de maioneză! (dar se pot folosi variante: ulei de floarea soarelui presat la rece, ulei de măsline etc).
  • apă
  • 1 lingurță sare neagră (această sare îi dă gustul de ou!)
  • lămâie
  • mărar, pătrunjel, usturoi (opțional)

Procedeul de prepare al maionezei de post din cartofi

Pasul 1: Se Fierb Cartofii

Se fierb cartofii tăiați cubulețe în apă cu un praf de sare. Se scot la scurs pe o sită și se lasă să se răcească bine.

Pasul 2: Se Amestcă Ingredientele Cu Un Blender

Se ametcă ingredientele într-un castron cu un blender. Se adaugă cartofii, zeama de lămâie, apă o lingură, ulei o lingură. Omogenizăm ingredientele bine și după aceea mai adăugăm treptat ulei și apă pentru a înmulți maioneza. Este bine să mai avem de rezervă câteva bucățele de cartofi ca în cazul în care prea am lungit maioneza s-o putem îngroșa la loc.

Alt mod de a îngroșa maioneza și de a o ajut să se lege, este să folosim miez de pâine albă. Se amestecă cu blenderul și se omogenizează.

Reține: apa joacă un rol foarte important în legarea maionezei și a pufoșeniei sale. Orientativ aș zice că este nevoie cam de 10% apă.

 

Ingredientul secret care-i dă gustul de ou, este sarea neagră. Deși această sare neagră are o culoare roz. Ar trebui s-o poți comanda de la vreun magazin naturist!

Are un gust de ou probabil datorită conținutului de sufl mai mare. Dar dacă nu ai sare neagră, nici o problemă, iese la fel de bună și cu sare de mare neiodată!

Sarea neagra indiana – Cu un spectru de culori de la roz intunecat pana la violet intens, sarea neagra indiana are un puternic miros si gust de sulf cand este in stare bruta. Utilizata intensiv in medicina ayurvedica si in bucataria traditionala indiana, aceasta sare este folositoare pentru detoxifiere si confera un gust distinct mancarii. sursa

Deci concluzia ar fi că această maioneza te și detoxifică !?

Ingredientele Finale Ale Rețetei

Se adaugă mărar, pătrunjel, usturoi după gust. Aceste ingrediente sunt opționale, de fapt se pot obține din diverse combinații, mai multe maioneze de post: maioneză de post cu pătrunjel, maioneză de post cu mărar, maioneză de post cu usturoi și tot așa!

De asemenea, dacă mai adaugi niște murături tăiate bucățele și cartofi fierți natur vei obține o excelentă garnitură pentru a o servi la pește, când este dezlegare la pește!

Rezultatul! O maioneză de post calitatea nr. 1!

Vezi mai jos și filmulețul:

Se observă că ingredientele sunt puține, și dacă ne străduim un pic putem obține chiar o „maioneză-medicament”. În loc de ulei de floarea soarelui putem folosi alt ulei cum am spus mai sus! Bineînțeles mâncatul medicamentelor în exces nu este o practică sănătoasă cum nici nu cred în„maioneză-medicament”, fiind doar ironic. Dar cert este că o maioneză astfel pregătită este de post și pote fi mai sănătoasă față de ce găsești în comerț.

Se servește după ce se ține la frigider măcar 15 minute de preferință (se va îngroșa mai mult)!

Atenție, dacă vei observa că ți se desface/se taie la frigider, soluția este s-o reamesteci iar cu lingurița și se omogenizează la loc. Dacă maioneza se taie astfel înseamnă că mai are nevoie de niște apă în 98% din cazuri!

Poftă bună cu înfrânare! Căci înfrânarea e mai bună decât orice cicoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *