Orez cu Ciuperci și Sparanghel

Astăzi vă ofer o rețetă delicioasă pentru o după-amiază plăcută, în familie, și anume: Orez cu ciuperci și sparanghel.

Mai întâi, să vedem de ce ingrediente avem nevoie.

orez-ciuperci-sparanghel

Ingrediente Orez cu ciuperci și sparanghel:

  • o pungă de ciuperci mixte congelate;
  • o cană de orez;
  • o ceapă medie;
  • o lingură drojdie inactivă;
  • ulei de măsline;
  • vegeta, făcută în casă;
  • sparanghel;
  • lămâie (pentru suc).

 

orez-ciuperci-sparanghelMod de preparare Orez cu Ciuperci

Pas 1: Am pus ciupercile în cratiță la foc mediu.

Pas 2: Când a început să iasă apă din ele, am dat la foc mediu și am adăugat ceapa, tocată mărunt. Le-am călit în suc propriu, până apa a scăzut.

Pas 3: Am adăugat o cană de orez (250g) și am lăsat pe foc, vreo 2 minute.

Pas 4: Separat, am făcut 1l de supă – am fiert apa și am pus 2 linguri cu vegeta făcută în casă.

Pas 5: Am adăugat apa peste orez și am lăsat să fiarbă la foc mic, amestecând, din când în când.

Pas 6: Când orezul s-a umflat, am oprit focul și am pus vreo 3 linguri de ulei de măsline, am amestecat și l-am servit cu 1 lingură de drojdie inactivă, pe deasupra.

Pas 7: Am pregătit sparanghel fiert la abur.

Mod de servire Orez fiert cu ciuperci și sparanghel:

Orezul pregătit, cu o 1 lingură de drojdie inactivă pe deasupra și sparanghel fiert la abur, totul așezonat cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *