Astăzi vă ofer o rețetă delicioasă pentru o după-amiază plăcută, în familie, și anume: Orez cu ciuperci și sparanghel.
Mai întâi, să vedem de ce ingrediente avem nevoie.
Ingrediente Orez cu ciuperci și sparanghel:
- o pungă de ciuperci mixte congelate;
- o cană de orez;
- o ceapă medie;
- o lingură drojdie inactivă;
- ulei de măsline;
- vegeta, făcută în casă;
- sparanghel;
- lămâie (pentru suc).
Mod de preparare Orez cu Ciuperci
Pas 1: Am pus ciupercile în cratiță la foc mediu.
Pas 2: Când a început să iasă apă din ele, am dat la foc mediu și am adăugat ceapa, tocată mărunt. Le-am călit în suc propriu, până apa a scăzut.
Pas 3: Am adăugat o cană de orez (250g) și am lăsat pe foc, vreo 2 minute.
Pas 4: Separat, am făcut 1l de supă – am fiert apa și am pus 2 linguri cu vegeta făcută în casă.
Pas 5: Am adăugat apa peste orez și am lăsat să fiarbă la foc mic, amestecând, din când în când.
Pas 6: Când orezul s-a umflat, am oprit focul și am pus vreo 3 linguri de ulei de măsline, am amestecat și l-am servit cu 1 lingură de drojdie inactivă, pe deasupra.
Pas 7: Am pregătit sparanghel fiert la abur.
Mod de servire Orez fiert cu ciuperci și sparanghel:
Orezul pregătit, cu o 1 lingură de drojdie inactivă pe deasupra și sparanghel fiert la abur, totul așezonat cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie.