Mă bronzez mai ușor dacă mănânc morcovi?

E deja mai și asta ar trebui să ne dea un semnal de alarmă, fetelor. Asta înseamnă renunțarea la ciocolată și pregătirea pielii pentru a obține un bronz cât mai frumos și mai natural. Dar de ce trebuie să ne pregătim pielea pentru bronz? Pentru că există alimente ce pot pigmenta pielea și pot reduce șocul dintre pielea albă din regimul de iarnă și bronzul arămiu ce va fi obținut la finalul verii.

Cercetătorii de la universitatea din Bristol au făcut mai multe studii și au comparat rezultatele bronzului natural în contextul în care înainte s-au consumat anumite alimente. Rezultatele au fost impresionante.


Psihologul Ian Stephen declară că nuanța pielii perfecte se regăsește în mod natural în carotenoizi care dau culoare unui număr de peste 600 de plante. El a vorbit în special despre fructele și legumele de culoare verde și portocalie care pot schimba cu succes nuanța pielii.

Studiul a durat cinci zile și a fost compus din participanți care au consumat alimente bogate în beta caroten și participanți care au stat la soare câteva ore pe zi. La finalul studiului participanții s-au declarat în favoarea culorii aduse de alimentație și nu de bronzul datorat expunerii la soare.

Carotenoizii sunt antioxidanți care luptă împotriva efectelor devastatoare ale stresului cotidian și ajută corpul să lupte împotriva bolilor, îmbunătățind sistemul imunitar și reproducător. Acești cartenoizi se regăsesc în alimente precum morcovi, tomate, piersici, portocale, ardei, dovleac sau cartofi dulci.

Fără supradoze!

Poate sună amuzant însă au fost înregistrate și supradoze de morcovi ce se manifestă nu prea plăcut și în unele cazuri pot duce și la deces.

Este important de reținut că betacarotenul nu se găsește doar în morcovi. Acesta face parte și din compoziția merelor, pepenului gaben, ouălelor sau portocalelor. Astfel că atunci când consumi prea multe astfel de alimente corpul tău dezvoltă o boală denumită carotenemie. De regulă este întâlnită la bebeluși sau la vegetarieni, însă toți ce care abuzează de această substanță pot dezvolta această boală. Sursa foto: adevarul.ro

Sursa foto: adevarul.ro

Un caz critic este cel al englezului Basil Brown care a băut în zece zile cantitatea de 37 de litri de suc de morcov. Ficatul nu a putut filtra acesta cantitate extremă de vitamina A astfel că a cedat.
Primele semne care arată această boală sunt colorarea excesivă în portocaliu a palmelor, tălpilor, nasului și genunchilor.

Așadar, introducerea morcovilor în alimentație va contribui la accelerarea procesului de bronzare atât timp cât este păstrat un echilibru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *