Tocăniţă de ciuperci ghebe
Ingrediente (4 porții):
- 3 Cepe potrivite
- 6 roșii potrivite
- 5 căței de usturoi
- 800 gr ciuperci ghebe conservate natural
- 30 ml vin alb
- Ulei
- Cimbru
- Sare
Sursă poze: naturolog.ro
Mod de preparare:
- Se taie ceapa potrivit și se călește în ulei încins.
- Roșiile se dau prin blender, împreună cu usturoiul și cu cimbrul și se pun peste ceapă, cand aceasta este rumenită.
- Apoi se adaugă vinul. Dupa ce dă în clocot, se oprește focul.
- Într-o tigaie, separat, se pun 2 linguri de ulei, se încinge bine și se adauga 3 căței de usturoi pentru aromă.
- Între timp, ghebele conservate se spală bine cu apă rece, se scurg și se adaugă peste uleiu încins cu usturoi și se călesc 5 minute.
- Se adaugă ghebele peste sosul de roșii și se amestecă bine.
- Se potrivește de sare.
Observații:
- Pot fi servite cu paste.
- În farfurie se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.
- Timp de preparare: 20 minute.
- Complexitate: mică.