Direct din Natură – Tocaniţă de Ciuperci Ghebe cu Paste Cochilie

Tocăniţă de ciuperci ghebe

Ingrediente (4 porții):

  • 3 Cepe potrivite
  • 6 roșii potrivite
  • 5 căței de usturoi
  • 800 gr ciuperci ghebe conservate natural
  • 30 ml vin alb
  • Ulei
  • Cimbru
  • Sare

tocanita-ghebe tocanita-ghebe tocanita-ghebe

tocanita-ghebe tocanita-ghebe tocanita-ghebe

Sursă poze: naturolog.ro

Pasi Reteta Poze Pasi Reteta Cu Ciuperci
Se taie ceapa potrivit și se călește în ulei încins.
Apoi se adaugă vinul. Dupa ce dă în clocot, se oprește focul.
Într-o tigaie, separat, se pun 2 linguri de ulei, se încinge bine și se adauga 3 căței de usturoi pentru aromă.
Între timp, ghebele conservate se spală bine cu apă rece, se scurg și se adaugă peste uleiu încins cu usturoi și se călesc 5 minute.
Se adaugă ghebele peste sosul de roșii și se amestecă bine.
Se adaugă ghebele peste sosul de roșii și se amestecă bine.

Mod de preparare:

  1. Se taie ceapa potrivit și se călește în ulei încins.
  2. Roșiile se dau prin blender, împreună cu usturoiul și cu cimbrul și se pun peste ceapă, cand aceasta este rumenită.
  3. Apoi se adaugă vinul. Dupa ce dă în clocot, se oprește focul.
  4. Într-o tigaie, separat, se pun 2 linguri de ulei, se încinge bine și se adauga 3 căței de usturoi pentru aromă.
  5. Între timp, ghebele conservate se spală bine cu apă rece, se scurg și se adaugă peste uleiu încins cu usturoi și se călesc 5 minute.
  6. Se adaugă ghebele peste sosul  de roșii și se amestecă bine.
  7. Se potrivește de sare.

Observații:

  • Pot fi servite cu paste.
  • În farfurie se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.
  • Timp de preparare: 20 minute.
  • Complexitate: mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *