Cum Să Obții Un Smoothie Extraordinar În 7 Pași Simpli

Un smoothie pe zi și te vei simți excelent! Pun pariu că ai auzit de multe ori această expresie! Ei bine, vrei să știi cum poți să adaugi mai multă savoare și nutrienți în dieta zilnică? Un smoothie e solutia ideală, fii sigur de asta! Astăzi, ți-am pregătit o surpriză, prin cele 7 sfaturi despre cum poți obține o băutură rapidă și delicioasă; cele mai bune și sănătoase smoothie-uri!

  1. Ordinea Contează

Smoothie-ul trebuie să fie preparat într-o anumită ordine pentru a obține consistența dorită. Primul pas este adăugarea lichidelor în recipientul blenderului, pentru a ajuta ingredientele solide să se lichefieze mai ușor. Apoi, se adaugă ingredientele pudră (cacao, pudră de protein, etc.) și cele moi (banană, avocado, castraveți) pentru a impiedica pudra să se lipească de capacul blenderului. În cele din urmă, adaugă ingredientele mai dure precum fructele congelate sau legumele. La final vine gheața, pentru a omogeniza întreaga băutură.

alimente-organice
Sursă poză: roguehealthandfitness.com
  1. Alege Produse De Calitate

Este foarte important să alegi produse crescute de producători locali. Asta dacă vrei să îți susții comunitatea locală și să te bucuri de produse aromate și bogate în savori. Naturolog.ro susține producătorii români și produsele 100% românești! Din pacate, cu toții ne-am confruntat cu problema prețurilor mari pe care magazinele îl pun produselor organice (naturale). O soluție în acest caz ar fi cumpărarea fructelor și legumelor direct de la producători. Astfel, vei avea garanția că produsele vor fi proaspete și naturale.

produse-naturale
Sursă poză: www.organicguide.com
  1. Prospețime De Durată

Nu, nu e reclamă la Orbit (desi sună a reclamă) ci un îndemn să îți menții produsele proaspete, pentru mai mult timp. Modul de păstrare joacă un rol important în menținerea savorii și prospețimii. Citricele, bananele, roșiile, perele, pepenii și mango sunt produse ce se pot păstra și la temperatura camerei. Odată curățate și porționate aceste produse trebuie puse în recipiente închise ermetic, pentru a păstra savoarea pentru o perioadă mai îndelungată de timp. În schimb merele, piersicile, caisele, prunele sau cireșele se păstrează mai bine în frigider. Același tratament îl merită și semințele, nucile sau uleiurile presate la rece (în afară de uleiul de cocos și măslinele).

spală-fructele-bine
Sursă: food.ndtv.com
  1. Spală Bine

Atât fructele, cât si legumele pot avea bacterii, pământ sau urme de pesticide. Tocmai de aceea curățarea lor înainte de folosire este obligatorie (nu cu mult timp înainte de folosire, deoarece se strică mai repede). Poți folosi un amestec făcut dintr-o lingură de praf de copt și o lingură de suc de lămâie sau oțet la un litru de apă. Cu acest amestec curăță bine fructele și legumele, apoi clătește-le cu apă din abundență. Un sfat în acest sens este spălarea produselor și păstrarea cojii acolo unde este posibil, datorită aportului de minerale și vitamine conținut.

Vezi un articol foarte interesant despre cum să îndepărtezi corect ceara și pesticidele de pe fructe și legume.

fructe-legume
Sursă poză: medicmagic.net
  1. Varietate

Pentru un plus de textură, savoare și culoare amestecă mai multe fructe proaspete sau înghețate. Un fruct cules (când este copt bine) și înghețat îți va asigura prospețime și gust pe tot parcursul anului și se poate păstra atât ca piure, cât și ca sos. Adaosul perfect pentru un smoothie de zile mari!

fructe-congelate
Sursă poză: skillet.lifehacker.com
  1. Congelează Fructele

Fructele congelate dau mai multă consistență unui smoothie sănătos și îl fac mai răcoritor. Astfel, nu mai este nevoie să adaugi gheață și îți poți permite să te bucuri de aroma preferată, chiar și în timpul iernii. Cu siguranță, portofelul îți va mulțumi că nu cumperi fructe de extra-sezon iarna.

legume-smoothie
Sursă poză: www.worldlifestyle.com
  1. Nu Uita De Legume

Legumele sunt și ele un factor cheie în obținerea unui smoothie perfect. Fie proaspete sau congelate, acestea sunt o sursă sigură de sănătate și vitalitate. Poți alege să incluzi în smoothie-ul tău morcovi, ceapă, fructe, castraveți, roșii, avocado, broccoli, spanac, etc. Mai poți încerca să le prepari puțin la aburi, înainte de a le adăuga în blender (cartofi dulci, dovleac, sfeclă sau conopidă).

smoothie-detox
Sursă poză: www.ninjakitchen.com

Bonus Surpriză: Smoothie Detox

Cauți o rețetă de smoothie care să te ajute să scapi de toxine și să aibă un gust deosebit? Folosește următoarea rețetă și îți vei curăța rinichii și colonul de toxinele acumulate în timp.

Pentru Smoothie Detox ai nevoie de:

  • 1 cană de suc de mere
  • ½ cană suc de merișoare
  • 1 cană struguri roșii
  • ¼ cană ardei roșii, cubulețe
  • 1 cană merișoare congelate
  • 1 cană cireșe dulci

Opțional: Mai poți adaugă 1 lingură pudra de maqui (Maqui berry sau Aristotelia chilensis  sunt culese și comercializate de către indienii Mapuche, populație locală din Chile; prin consumul acestora, scade spectaculos procesul inflamator din organism și implicit riscul de boli degenerative care au la baza inflamația), 1 cană de frunze de spanac sau ¼ buchețele de conopidă.

Aruncă toate acestea în blender (nu uita regula numărul 1) și amestecă timp de 60 de secunde, până obții un smoothie cremos și bun. Savurează-l dimineața la micul dejun sau în timpul zilei, în loc de gustare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *