De curând am citit pe internet o rețetă de chifteluțe vegetariene (de Post), care mi s-a părut extrem de interesantă, însă, am dorit să adaug câteva ingrediente, plăcute mie la gust.
*Țin să menționez de la început că pozele nu sunt senzaționale, dar gustul… mmmm! 🙂
Ingrediente necesare:
- 1 ceapă mare
- 4 morcovi medii
- 3 cartori medii-mari
- 250 g porumb boabe
- 200 g dovlecel (eu am avut congelat)
- 1 ardei kapia roșu
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură de pesmet de susan
- 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
- 2 linguri de ulei
- Sare
- Piper
Mod de preparare Chifteluțe de Post by Dana:
Se curăță și se spală bine toate legumele.
Cartofii se taie cubulețe și se pun la fiert.
Între timp, legumele (exceptând porumbul – pe care l-am lăsat boabe) se bagă la blender pentru mărunțire.
Se adaugă pesmetul de susan și fulgii de drojdie inactivă (în cantitățile mai sus menționate).
După ce se răcesc cartofii fierți se amestecă cu celelalte legume.
Se adaugă si porumbul fiert și condimentele (sare și piper), după preferințe.
Se amestecă toată compoziția.
Acum, formează biluțe de compoziție, udându-te pe mâini cu apă, pentru a nu te lipi.
Toate chifteluțele se adaugă pe tava de cuptor, în care am pus hârtie de copt și două linguri de ulei.
Tava se adaugă în cuptorul preîncălzit la maxim (10 minute).
Se lasă la copt, la foc mediu, 15 minute pe o parte și apoi încă 10 minute pe cealaltă parte, până se rumenesc bine.
Rezultatul este excepțional! Aceste chifteluțe de legume (de post) sunt foarte bune, sănătoase, pline de legume și oferă sațietate și vitalitate.