Curios fiind să încerc o spumă de căpșuni, m-am pus s-o prepar. Din păcate mi s-a părut destul de grea și grețoasă, așa că m-am gândit să transform spuma într-o tartă.
Ingredientele De Care Ai Nevoie Pentru Tarta De Căpșuni Cu Brânză De Vaci
Ingrediente
- albuș de la patru ouă
- brânză de vaci 700 gr
- pentru îndulcire în loc de zahăr brun (2-3 linguri) se poate folosi o banană coaptă bine
- 500 gr căpșuni
- suc de lămâie una două linguri
- 100 gr căpșuni bucățele
- 100 gr căpșuni pentru ornamentare
- făină albă ecologică – 4 linguri cât să îngroașe compoziția
- 50 gr cireșe pentru ornamentare
-
Pașii Pe Care Trebuie Să-i Parcurgi Pentru A Obține Aluatul Tartei De Căpșuni
- Se bat albușele spumă
- Se pasează cele 500 gr de căpșuni cu zahărul și se lasă la înmuiat sau cu banana se pot da prin blender
- Brânza de vaci se freacă bine cu cele patru gălbenușe de ou
- Se amestecă inregredientele de mai sus și se adaugă făina omogenizând bine.
- Se dă la rece 20-30 de minute (opțional)
- Se adaugă și bucățelele de căpșuni
- Se ornamentează deasupra cu bucățile de căpșuni și cireșe.
Sau Pasul Leneșului …
Se pot blendui toate ingredientele dintr-o tură într-un mixer, iar aluatul se toarnă direct în forma de copt – nu văd de ce nu ar ieși la fel de bun!
Se toarnă totul într-o formă de tartă de ceramică tapetată cu unt și griș. Se dă la cuptorul preîncins 40-45 de minute. Se poate face testul cu paiul/scobitoare/bețigaș de lemn pentru a vedea dacă s-a copt – dacă pe pai nu se lipește, aluatul e copt. La mine după 40 de minute, era perfect coaptă – absolut nimic nu s-a lipit de scobitoare!