A venit timpul pentru încă o rețetă bună, rapidă și incredibil de gustoasă. Mesele de familie reprezintă evenimente unice care aduc familia la un loc. Într-o lume în care zi de zi suntem grăbiți și agitați, o reuniune de familie e mai mult decât binevenită.
Aceasta aduce împreună nu doar persoanele dragi dar și mâncare foarte gustoasă. Căci nimeni nu gătește mai bine ca mama! Următoarea rețetă include tempeh, un aliment pe bază de soia ce include un amestec de boabe de soia, mei, grâu sau orez fermentate și presărate într-un baton.
Ingrediente „carne” taco | Crema de avocado |
1 pachet de tempeh organic | 2 fructe de avocado |
1 ceapă medie; | 2 lingurite suc de lămâie |
1 lingură ulei de cocos; | 1/2 ceașcă de coriandru |
1/2 linguriță oregano; | 1/4 pudră de ceapă |
1/4 linguriță chimion; | 1/2 lingură chimion |
1/4 linguriță pudră de chilli; | apă |
Cum se prepară?
1. Începe prin a rupe în bucăți tempeh-ul. Pune uleiul de cocos într-o tigaie largă și după ce s-a încins adaugă ceapă. Călește ceapa aproximativ 10 minute, adaugă tempeh-ul și condimentele și lasă-le pe foc încă 10 minute.
2. Îndepărtează tigaia de pe foc și lasă “carnea de taco” să se răcească.
Pentru crema de avocado
1. Pune toate ingredientele într-un bol și cu ajutorul unei furculițe zdrobește pulpa de avocado amestecând constant cu restul ingredientelor. Adaugă apa pentru a subția crema.
2. Folosește foi de tortilla sau frunze de salată și adaugă cremă de avocado.
Sursa foto: simplyveganliving.com
Această este o rețetă simplă, ușor de făcut și perfectă pentru vegetarienii care nu știu ce să mai pregătească de mâncare dar și pentru cei care postesc sau vor să încerce o rețetă fără carne. E delicios!
Avocado conține foarte multe beneficii pentru organism: vitaminele K, B6, C și potasiu. Acesta din urmă este foarte important deoarece reglează presiunea sanguină, împiedică dezvoltarea bolilor inimii și datorită conținutului bogat de antioxidanți ajută la refacerea pielii.