Rețetă Ciocolată Neagră De Casă Fără Zahăr (Dietetică) Din Cacao Și Roșcovă, Fără Foc, Vegană Și De Post! Preparare În 5 minute !
Oau! Câte atribute are această ciocolată. Și pe lângă aceste atribute, mai este și foarte gustoasă și ușoară de făcut fiind o ciocolată de casă dietetică!
De ce această rețetă de ciocolată neagră de casă? Pentru că tot citind articolele de pe naturolog.ro acesta și acesta (și altele despre ciocolata neagră care vor mai apărea aici), m-am hotărât că ne trebuie o rețetă sănătoasă de cicolată neagră de casă.
Așa că, să vedem ce rețetă am găsit, pentru o ciocolată neagră de casă fără urme de lapte și alte urme de comerț, care nici să nu îngrașe dacă este consumată cu moderație.
Ingrediente necesare pentru prepararea cicolatei negre de casă:
- pudră de cacao neagră
- pudră de roșcovă (carob)
- nucă măcinată
- ulei de palmier
- miere
Nuca măcinată este opțională. Scoasă din rețetă mai reduce caloriile. Roșcova este și ea opțională dar, datorită beneficiilor majore pentru sănătate invocate de naturiști poate chiar să înlocuiască toată cacao și cacao să devină opțională!
Nu mai zic, că este și mai ieftină decât cacao! (Asta dacă le cumperi de la piață și nu de la vreun magazin online).
Modul De Preparare Al Ciocolatei De Casă
Pasul 1
Se pregătește robotul de bucătărie cu lama în S de plastic (special de frământat) sau cu lama de frișcă (cred). În poza de mai jos o să vezi că am folosit lama de frișcă.
Pasul 2. Se Adaugă Mierea
Adaugăm mierea peste lamă. Dacă avem o miere care se zaharisește rapid cu atât mai bine. Recomandăm o miere de rapiță pentru acest lucru.
Pasul 3. Se Adaugă Uleiul De Palmier
Pasul 4. Se Adaugă Cacao Și Roșcova
Adaugăm cacao și roșcova în proporție de 90% și 10%. Sau în funcție de cât îți cade! Estimativ cred că am pus în total vreo cană de 250 gr cacao și roșcovă
Pasul 5. Se Macină Și Se Adaugă Nucile
Am dat prin râșnița de cafea rapid nucile și le-am adăugat.
Pasul 6. În Funcție De Nevoi Mai Adugăm: Miere Și Ulei De Palmier
Am început să blenduiesc un pic și am constat că mai este nevoie de puțină miere/ulei. Probabil se poate adăuga și puțină apă, sau niște banană pentru a prinde aluatul. Eu am mai adăugată miere și ulei de palmier. Fiind prima oară când foloseam această lamă nu mi-am dat seama că aluatul (ciocolata) se strângea frumos sub (cum o să vezi în pozele de mai jos).
Pasul 7. Se Blenduiește 2-3 minute
Și surpriză ! S-a format un aluat tare, nelipicios, maleabil. Iar sub lamă, un aluat și mai tare!
Pasul 8. Se Bagă În Forme Și Se Dă La Frigider
Pentru a obține produsul final, este nevoie să-l așezăm frumos în forme și să-l băgam la frigider 24 de ore sau să-l ținem pe balcon (dacă este iarnă). De asemenea, se poate băga și chiar este de preferat la congelator (mai ales pe timp de vară). Cam dupa 24 de ore, cicolata se întărește și, în funcție de forme devine crocantă (dacă o întinzi pe o tavă joasă cum o să vezi ca am făcut mai jos) și/sau crocantă la exterior și cremoasa la interior dacă ai băgat-o în niște forme mai ađânci – forme pentru cuburi de gheață.
Să Vedem Acum Rezultatul Final: Ciocolata De Casă Neagră
Mult mai ieftin decât o ciocolată din comerț, mult mai sănătos și la fel de rapid!
Am dat 17 lei pe 300 gr cacao de calitate și 3 lei pe 200 gr pudră de roșcovă. Deci Total 20 de lei. Cum am zis mai sus cred că am folosit sub 200 de grame (cacao+roșcovă) și am obținut ciocolată cât trei ciocolate negre din comerț de 10 lei bucata! Ochiometric, din ce mi-a mai rămas mai obțin două ture de ciocolată fără probleme. De asemenea, cacao se poate lua și mai ieftin (25 lei/kg prin Obor) și atunci să vezi câtă ciocolată obții. Sau poți folosi doar pudră de roșcovă/carob foarte lăudată pentru calitățile ei!
Iar în privința rapidității, cred că este mai rapid să faci ciocolată de casă decât să stai să cauți ciocolata la raft, să stai la casă să plătești ciocolata (asta dacă acea casă nu se dă peste cap).
Merită! Recomand să încerci! Plus că este o ciocolată de post: fără urme de lapte praf, precum sunt majoritatea ciocolatelor din comerț!