Păstrăv la cuptor

Rețeta ”Păstrăv la cuptor” este trimisă de cititoarea noastră, Elena.

 

Mod de preparare păstrăv la cuptor (de Elena):
Pentru rețetă a folosit 4 păstrăvi medii, usturoi și condimente.

1. În timp ce încing cuptorul la 180-200 grade, condimentez peștele, atât pe dinafară, cât și pe dinăuntru cu puțină sare grunjoasă (neiodata bineînțeles) putin piper și cimbru din belșug.

2. În burțile lor, pun câte doi trei căței mari de usturoi tăiați .

3, Îi așez în tavă în poziție de înot, adaug apă cam de două degete și îi dau la cuptor.

4. După aproximativ 20 minunte, scot tava și îi stropesc bine cu sosul care s-a format din apă și condimente.

5. Îi mai las maxim 10 minute cu cuptorul aprins, îi stropesc (opțional) cu un pahar de vin alb demisec (apoi închid focul și îi mai las 5-10/min.

Poftă bună !

Mulțumim, Elena!
Dacă și voi doriți să ne trimiteți o rețetă sau meniul de zi cu zi, săptămânal sau chiar de post, cum vă preparați mâncarea, etc. vă invităm să vă alăturați echipei naturolog.ro! Toate rețetele și informațiile atent selecționate vor fi fi publicate în categoria Rețete de la cititori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *