După ani de încercări de a deschide ochii oamenilor, Jamie Oliver a reușit să convingă unul dintre cele mai mari lanțuri de fast-food din SUA și din lume să schimbe rețeta lor de hamburgeri.
”Potrivit declarațiilor lui de James, felurile de bucate preparate la McDonald’s, de fapt, nici nu pot fi numite… mâncare. Carnea pentru hamburgeri, Big Mac și alte “bunătăti” este preparată din grăsimea de carne de vită și este spălată în hidroxid de amoniu. Dacă această procedura nu ar avea loc, după spusele bucătarului, la bucatele respective era imposibil să te uiți fără lacrimi.
[bctt tweet=”Carnea pentru hamburgeri, este preparata din grasimea de carne de vita si este spalata în hidroxid de amoniu. “]
Oliver mai adaugă că lanțul de restaurante foloseste produse pe care nici câinele nu s-ar încumeta sa le manance, și le fac adecvate pentru consumul uman.
Pe lângă faptul de inselăciune scandalos, hidroxidul de amoniu este toxic pentru organismul uman. De asemenea, lista este completată de adaosuri de culoare în produse. In timpul interviului, Oliver a demonstrat cum din grăsime, piele și organele interne poate fi gătită carne pentru consumul uman. În plus, în SUA utilizarea de hidroxid de amoniu este aprobată de Ministerul Agriculturii din Statele Unite, iar consumatorii nu sunt informați cu privire la utilizarea acestei proceduri.” Vezi sursa.
Un alt
articol vorbește despre acest subiect: ”După ani de zile în care a militat împotriva hamburgerilor produși de McDonald’s, Jamie Oliver a decis că este timpul să prezinte tuturor procesul prin care sunt preparați burgerii. Astfel, Jamie a demonstrat cum hamburgerii sunt preparați nu numai din carne de vită, ci și din “mâzgă roz”, după cum a denumit chiar el amestecul de resturi. Mai precis, “mâzga roz” este preparată din resturi și intestine malaxate care, ulterior, sunt stropite cu hidroxid de amoniu, o substanță periculoasă pentru organismul omenesc.
Recent, cei de la McDonald’s au decis să schimbe rețeta hamburgerilor de vită și să elimine hidroxidul de amoniu din procesul de preparare. Cu toate acestea, ei nu vor să recunoască în mod oficial că presiunile făcute de Jamie Oliver sunt cele care i-au determinat să adopte această schimbare.
“Practic, se ia un produs care se regăsește de obicei în cea mai ieftină mâncare pentru câini, se procesează și apoi se vinde oamenilor”, a declarat Jamie Oliver. “De ce ar dori un om întreg la cap să pună carne umplută cu amoniu în gura copiilor lui?”, a continuat celebrul bucătar.
Industria alimentară foloseşte hidroxidul de amoniu ca agent anti-microbian, ceea ce a permis Mc Donald’s să utilizeze altfel “carne necomestibilă”. Ce este şocant este că oamenii nu sunt conştienţi că servesc aceste chimicale pe post de mâncare. Pe pagina oficială de web, compania Mc Donald’s se apară: carnea lor este ieftină pentru că, în timp ce servesc un număr mare de consumatori în fiecare zi, ei sunt în stare să cumpere de la furnizori la cel mai mic preţ şi totodată să ofere produse de cea mai bună calitate. Dar dacă “mâzga roză” este cea mai bună “calitate” în SUA, atunci de ce pe pieţele din America Latină şi Europa sunt mai calitative?
Sursa