Aceasta este o rețetă de pește foarte simplă și rapid de realizat.
Ingrediente
- 2 bucăți de pește Dorada
- cartofi tăiați felii
- sare
- zeamă de lămâie
Mod De Preparare
Se curăță peștele dorada foarte bine de solzi, măruntaie și bronhii. Se stropește peștele cu zeama de lămâie pe interior și exterior. Se sărează pe interior și pe exterior. Se poate condimenta și cu cimbru sau busuioc.
Se așează în vasul de yena în formă de înot și se pune cartofii în vas cu niște apă și vin.
Se bagă la cuptorul preîncins cam 45-60 de minute având grijă din când în când să fie stropiți peștii cu sosul din vas pentru a nu se arde. Când cartofii sunt gata se poate scoate vasul și servii alături de un mujde de usturoi care se poate turna proaspăt cu 5-10 minute înainte de a scoate preparatul din cuptor sau după, în funcție de preferințe.
A se observa că acest preparat nu conține ulei încins. Se poate adăuga și ulei după preferințe.
Mai jos este galeria foto cu dorada la cuptor în vas de yena.