Carnea roșie – definită de OMS ca fiind toate tipurile de mușchi de carne provenite de la vită, vițel, porc, miel, oaie, cal și capră
Dovezile existente până în acest moment cu privire la carnea roșie sunt limitate, motiv pentru care OMS a clasificat-o în Grupa 2A, ca fiind „probabil cancerigena”, recomandarea fiind cea de consum moderat și nicidecum de eliminare completă din alimentație, pentru că aceasta carne are valoare nutrițională.
sursă
Ce tipuri de carne intră în această categorie?
Vita, porcul, oaia, calul si capra sunt sursele de carne rosie, precizeaza OMS, care vine si cu precizari in legatura cu ce inseamna “carnea procesata“. In aceasta categorie intra orice carne ce a fost transformata prin sarare, conservare, fermentare, afumare sau alte procese prin care i se amplifica gustul sau se asigura conservarea. Hotdog-ul, sunca sau carnatii sunt printre exemplele date de OMS.
Dar procesatorii de carne contra atacă cu un comunicat. conform Protv.
Producatorii de carne denunta rezultatele: Sfideaza bunul simt
Evalularea CIRC a fost imediat denuntata de producatorii de carne, deja acuzati ca favorizeaza incalzirea globala prim emisiile de metan, gaz cu efect de sera produs de rumegatoare.
Evaluarea “sfideaza bunul simt”, a reactionat imediat Institutul nord-american al carnii (NAMI), care reprezinta profesionistii din sector. Institutul subliniaza ca, potrivit datelor disponibile pana in prezent, “cancerul este o boala complexa care nu este provocata de doar de alimente”. “Este limpede” ca “numerosi” autori ai studiului, acuza NAMI, “au faramitat datele pentru a obtine un rezultat anume”. conform hotnews.ro
Consumul de carne rosie nu a fost încă stabilit ca o cauza a cancerului. Cu toate acestea, în cazul în care cazurile raportate ar fi dovedite ca responsabile, asociatia Global Burden of Disease Project a estimat atunci că dietele bogate in carne rosie ar putea fi responsabile pentru 50 000 de decese cauzate de cancer pe an la nivel mondial.
Link direct către comunicatul în limba engleză.
Trebuie să recunoaștem că opinia naturiștilor a fost întotdeauna că a consuma carne nu este un lucru prea sănătos. Este interesant acest studiu, cum OMS-ul a trecut peste giganții industriali din domeniu și a făcut o astfel de afirmare. O fi alte interese la mijloc sau acesta este adevărul? În orice caz, consumul de orice produse chimicalizate industrial, este de dorit să fie evitat!
Ce spun și cititorii noștri:
1. Am vazut ce se mediatizeaza despre produsele din carne ,sau carnea in general.Daca industria carnii ar sta dupa mine sa cumpar carne cu siguranta erau falinmentari inca de cand eram copil .Nu-mi place gustul de carne ,este eveniment cand mananc carne.Parintii mei tin porcul cu bucate din productia proprie de cereale nemodificate ,problema este pentru cei care sunt dependenti de acele produse scarboase care se afla pe rafturile magazinelor.Degeaba incerc sa le spun ca nu sunt bune,ignora orice informatie ,dar sincer este problema lor .Nu te poti lupta cu morile de vant .Iti multumesc pentru informatie ,chiar daca nu iti raspund intotdeauna la ce imi trimit eu citesc toate artcolele.
2. Daca OMS a ajuns sa afirme asa ceva… ar trebui sa dea de gandit ominivorilor cat de grav este in realitate!!!! Cancerul de colon a luat un avant mai mult decat ingrijorator!