Ciuperci Champignon, la cuptor, simple

O rețetă foarte simplă pentru oricine și una dintre primele alegeri atunci când nu știi ce să mai gătești în timpul scurt pe care-l ai la dispoziție. Ciupercile Champignon sunt mici și deci, nu trebuie să ne batem capul cu ce sa le umplem sau aromăm. Sunt perfecte pentru platou, ca garnitură sau consumate așa cum sunt.

Ingrediente:

• Ciuperci Champignon
• Sare
• Ulei de măsline aromat
• Mărar

Eu folosesc un vas de sticlă termorezistent pentru toate legumele coapte în cuptor, pentru că nu se ard, ies fragede și se mențin sănătoase. De asemenea, vă recomand uleiul de măsline aromat Picasol cu măsline din Grecia. Puteți folosi ce ulei doriți, dar recomandarea mea este pentru un ulei (de măsline) aromat.

Preparare:
Am spălat bine ciupercile, fără să le curăț stratul exterior și le-am aruncat în vasul din sticlă. Peste ele am adăugat sare neiodată, ulei de măsline și mărar proaspăt, tocat.

Se coc timp de aproximativ 35 de minute, până arată ca în imagine, timp în care, odată la 15 minute este bine să le amestecați pentru a se cocace la fel pe toate părțile.

La final, le-am scos din cuptor și le-am așezat în farfurie alături de un orez Basmati simplu și o salată.

Voi puteți adăuga și un sos alb peste ciuperci atunci când le serviți, sau puteți face diverse combinații cu ele.

Sunt delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *