Rețetă Ușoară: Pâine Făcută în Casă cu Făină Albă

Din dorința de a renunța la pâinea din comerț, am decis să învăț să fac pâine, cât mai ușor. Menționez că nu am mașină de făcut pâine, astfel că am decis să mă folosesc de cuptorul aragazului.

Doresc să specific, încă de la început că este prima pâine făcută în casă, de mine, astfel că accept cu drag sugestii și propuneri.

Într-un articol precedent, colegul meu vă prezenta o altă Rețetă Pâine Integrală De Secară 100% Cu Maia, Pentru Mașina de Pâine Sau Cuptor! Pot spune că el are mai multă experiență, astfel că am decis să îl urmez.

Un alt aspect extrem de important, legat de această pâine: Este extrem de ieftină și bună!

Ingrediente Pâine Făcută în Casă cu Făină Albă:

 

  •  500gr făină albă (eu am folosit de la Boromir)
  •  1/2 drojdie crudă (eu am folosit de la Dr. Oetker)
  •  1/4 linguriță zahăr
  •  apă

 

Am să vă explic cum am folosit aceste minime ingrediente pentru a face o pâine cu adevărat delicioasă și naturală.

 

Mod de Preparare Pâine Făcută în Casă cu Făină Albă

Se toarnă făina într-un castron, în care vom prepara compoziția pentru pâine. Eu am folosit un castron de plastic.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se pregătește drojdia. Eu am folosit jumătate dintr-un pachețel de drojdie crudă de la Dr. Oetker.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se pune drojdia într-un castronel și se freacă cu un vârf de zahăr, pentru a se topi.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se amestecă bine, până drojdia devine lichidă, ca în imaginea alăturată.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se face o gaură în mijlocul făinii, pentru a se adăuga drojdia rezultată.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se adaugă dorjdia în mijlocul făinii.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se acoperă drojdia, ușor cu făină.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se descoperă, când drojdia se umflă puțin.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se amestecă cu apă ușor încălzită.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se toarnă apa treptat, până se încorporează compoziția bine.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească, la căldură.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Apoi se amestecă iar bine, se mai încorporează puțină făină, cât să nu mai fie lipicioasă.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se unge o tavă cu puțin ulei și se tapează cu făină.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se adaugă coca în tava pregătită.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se crestează puțin coca.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se pune tava într-o zonă ferită de curent (caldă)
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se pune tava într-o zonă ferită de curent (caldă), acoperită de un prosop.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se verifică dacă a crescut.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Când crește, poate fi adăugată la cuptor.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se adaugă tava la cuptor.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Se verifică, să nu se ardă. Fiind pentru prima dată, am setat cuptorul la 30 de minute.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
După cele 30 de minute, am mai lasat pâinea înca 15 minute
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
Când este coaptă bine, o scoatem din cuptor.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro
O răsturnăm pe un tocător de lemn și o învelim într-un prosop de bucătărie.
paine-casa-faina-alba
Sursă Poză: naturolog.ro

Pâinea este cu adevărat delicioasă, procesul de pregătire și coacere a fost extrem de ușor și voi repeta procesul cu alt tip de făină și cu diverse semințe.

Această Pâine Făcută în Casă cu Făină Albă este 100% naturală, fără E-uri, ușor de realizat și foarte ieftină.

Nu uitați, aștept păreri, sugestii și propuneri legate de pâinea mea făcută în casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *