Din dorința de a renunța la pâinea din comerț, am decis să învăț să fac pâine, cât mai ușor. Menționez că nu am mașină de făcut pâine, astfel că am decis să mă folosesc de cuptorul aragazului.
Doresc să specific, încă de la început că este prima pâine făcută în casă, de mine, astfel că accept cu drag sugestii și propuneri.
Un alt aspect extrem de important, legat de această pâine: Este extrem de ieftină și bună!
Ingrediente Pâine Făcută în Casă cu Făină Albă:
500gr făină albă (eu am folosit de la Boromir)
1/2 drojdie crudă (eu am folosit de la Dr. Oetker)
1/4 linguriță zahăr
apă
Am să vă explic cum am folosit aceste minime ingrediente pentru a face o pâine cu adevărat delicioasă și naturală.
Mod de Preparare Pâine Făcută în Casă cu Făină Albă
Se toarnă făina într-un castron, în care vom prepara compoziția pentru pâine. Eu am folosit un castron de plastic.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se pregătește drojdia. Eu am folosit jumătate dintr-un pachețel de drojdie crudă de la Dr. Oetker.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se pune drojdia într-un castronel și se freacă cu un vârf de zahăr, pentru a se topi.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se amestecă bine, până drojdia devine lichidă, ca în imaginea alăturată.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se face o gaură în mijlocul făinii, pentru a se adăuga drojdia rezultată.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se adaugă dorjdia în mijlocul făinii.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se acoperă drojdia, ușor cu făină.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se descoperă, când drojdia se umflă puțin.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se amestecă cu apă ușor încălzită.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se toarnă apa treptat, până se încorporează compoziția bine.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească, la căldură.
Sursă Poză: naturolog.ro
Apoi se amestecă iar bine, se mai încorporează puțină făină, cât să nu mai fie lipicioasă.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se unge o tavă cu puțin ulei și se tapează cu făină.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se adaugă coca în tava pregătită.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se crestează puțin coca.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se pune tava într-o zonă ferită de curent (caldă)
Sursă Poză: naturolog.ro
Se pune tava într-o zonă ferită de curent (caldă), acoperită de un prosop.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se verifică dacă a crescut.
Sursă Poză: naturolog.ro
Când crește, poate fi adăugată la cuptor.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se adaugă tava la cuptor.
Sursă Poză: naturolog.ro
Se verifică, să nu se ardă. Fiind pentru prima dată, am setat cuptorul la 30 de minute.
Sursă Poză: naturolog.ro
După cele 30 de minute, am mai lasat pâinea înca 15 minute
Sursă Poză: naturolog.ro
Când este coaptă bine, o scoatem din cuptor.
Sursă Poză: naturolog.ro
O răsturnăm pe un tocător de lemn și o învelim într-un prosop de bucătărie.
Sursă Poză: naturolog.ro
Pâinea este cu adevărat delicioasă, procesul de pregătire și coacere a fost extrem de ușor și voi repeta procesul cu alt tip de făină și cu diverse semințe.
Această Pâine Făcută în Casă cu Făină Albă este 100% naturală, fără E-uri, ușor de realizat și foarte ieftină.
Nu uitați, aștept păreri, sugestii și propuneri legate de pâinea mea făcută în casă.