Păine de casă cu mix de făină și tărâțe

Astăzi revin cu o nouă pâine făcută în casă, cu ingredinte naturale, sațioasă, sănătoasă și ușor de făcut.

Pâinea de casă cu mix de făină și tărâțe este foarte bună pentru sănătate, oferind un mix de proteine, fibre și carbohidrați.

pâine-casă-mix-făină
Pâine de casă cu mix de făină și tărâțe

Ingrediente Păine de casă cu mix de făină și tărâțe:

  • 1 cană făină albă
  • 1/2 cană tărâțe de grâu
  • 1/4 cană făină de ovăz
  • 1/4 cană tărâțe de psyllium
  • 1/2 linguriță de semințe de chia
  • 1 lingură de miez de semințe de floare soarelui crude
  • 1/2 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ceașcă de apă călduță

Pentru această Păine de casă cu mix de făină și tărâțe NU am folosit ulei!

Valori medii nutriționale principalele ingrediente:

  • Valori medii nutriționale tărâțe de grău (100g): valoare energetică 216kcal, proteine 15.5g, lipide 4,3g, carbohidrați 64,5g, fibre 8,9g.
  • Valori medii nutriționale tărâțe de psyllium (100g): valoare energetică 360kcal, fibre 60g, carbohidrați 40g.
  • Valori medii nutriționale făină de ovăz (100g): valoare energetică 385kcal, proteine 14.8g, lipide 5.2g, carbohidrați 70g, fibre 10g.
  • Valori medii nutriționale semințe de chia (100g): energie 486kcal, carbohidrați 42,12g, lipide 30,74g, proteine 16.54g, fibre 34,4g.

Mod de preparare:
-Am adăugat într-un vas făina albă.

brutarie-naturolog

-Peste făina albă, am adăugat restul de făină, tărâțe și celelalte ingrediente. Prima după făina albă a fost făina de ovăz.

făină-ovăz

-Am adăugat Tărâțele de psyllium.

tărâțe-psyllium-Apoi am adăugat, tărâțele de grâu, semințele de chia, miezul de semințe de floare soareluui, sarea și, în mijloc am pus drojdia peste care am adăugat puțină apă călduță.

brutarie-naturolog5

-Am lăsat vasul acoperit într-un loc călduros, pentru a crește.

pâine-tărâțe-După ce a crescut, amestecăm bine ingredintele cu restul de apă, până ce se formează o cocă omogenă. Adăugăm făină pentru a nu se lipi de mâini.

-Se așează în formă, se crestează și se acoperă, apoi se lasă încă 20 de minute la căldură, pentru a crește.

brutarie-naturolog17-Când a crescut, adăugăm pâinea la cuptorul preîncălzit, 30 de minute la foc mic, pentru a se coace uniform.

pâine-casă-mix-făină

-După cele 30 de minute, se scoate pâinea de la cuptor și se învelește întru prosop de bucătărie (de cârpă).

Se servește după ce se răcește. Păinea de casă cu mix de făină și tărâțe este foarte sănătoasă și trebuie pusă pe masă, pentru un plus de sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *