Pâine Cu Maia, La Ceaun Fără Frământare

Astăzi am încercat o pâine ”fără efort”, pâine cu maia, fără frământare (din făină albă). De ce numesc această pâine fără frământare? Ei bine, pentru că nu mi-a murdărit niciun deget de făină sau cocă! Cum am reușit? Am folosit tehnica ”strech and fold” cu o lingură de bucătărie din plastic dur (folosită pentru tigăile de teflon).

Ingredientele de care avem nevoie:
– 500 gr făină albă
– 300 gr apă
– 1 linguriță de sare
– 40-50 gr maia
– 1 lingură de ulei

Mod de preparare pâine cu maia fără frământare:

Pas 1. Am pregătit de seara (la ora 22:00) plămădeala pentru pâine, în următoarele cantități:

  • Faină Fermentată – 166.5 gr
  • Maia Hidratare 100% – 41.625 gr
  • Apă – 99.9 gr
  • Total Plămădeală (Preferment) – 286.4 gr
  • Hidratare Plămădeală – 64.44%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *