Astăzi am încercat o pâine ”fără efort”, pâine cu maia, fără frământare (din făină albă). De ce numesc această pâine fără frământare? Ei bine, pentru că nu mi-a murdărit niciun deget de făină sau cocă! Cum am reușit? Am folosit tehnica ”strech and fold” cu o lingură de bucătărie din plastic dur (folosită pentru tigăile de teflon).
Ingredientele de care avem nevoie:
– 500 gr făină albă
– 300 gr apă
– 1 linguriță de sare
– 40-50 gr maia
– 1 lingură de ulei
Mod de preparare pâine cu maia fără frământare:
Pas 1. Am pregătit de seara (la ora 22:00) plămădeala pentru pâine, în următoarele cantități:
- Faină Fermentată – 166.5 gr
- Maia Hidratare 100% – 41.625 gr
- Apă – 99.9 gr
- Total Plămădeală (Preferment) – 286.4 gr
- Hidratare Plămădeală – 64.44%