Dacă am scris despre tehnica rapidă a sucului de lămâie, vreau să-ți arăt acum un alt truc rapid, un truc al brutarului!
Acest truc al brutarului (cum îmi place să-l denumesc, pentru că-l folosesc pentru pâinea în casă) poate fi aplicat pentru orice ingredient din orice rețetă pe care o pregătești (în mod repetat).
Cum Să Pui Corect Cantitea Exactă De Făină De Care Ai Nevoie La O Reţetă Fără S-o Cântăreşti !
Dacă faci pâine des în casă, sau o rețetă pe care o repeți de mai multe ori, acest truc îți va fi de foarte mare folos.
Iată de ce ai nevoie:
- De un cântar electric (o singură dată!)
- De un recipient de plastic/sticlă transparent
- Făină
- Un marker permanent
Metoda:
- Se pune recipientul pe cântar și se cântărește făina până la 50 gr.
- Iei pe urmă recipientul de pe cântar și-l agiți ușor să se niveleze făina (îl poți și lovi ușor de masă).
- Când făina s-a nivelat însemnezi cu maker-ul permanent nivelul făinii și scrii cantitatea.
- Repeți procedeul pentru cantitățile: 100, 150, 250, 350, 400 (și tot așa, în funcție de cât de mult îți permite recipientul!)
- Atenție: gradarea va fi valabilă doar pentru acel tip de făină pe care l-ai folosit. Dacă vei folosi alte făinuri s-ar putea să difere cantitatea exactă. Poți face o probă, să vezi dacă diferența este semnificativă pentru diverse făinuri. Dacă da, atunci poți să mai pregătești un alt recipient gradat!
Pont: acest truc poate fi folosit pentru orice ingredient (apă, ulei, semințe, griș, mălai, alte făinuri, etc).
Avantajul major pe care ți-l oferă această metodă este că o dată folosit procedeul, nu mai trebuie să stai cu cântarul sau să faci rețetele “după ochi”. Vei avea o exactitate matematică și spor mai mult în bucătărie!
Atenție când speli vasul să nu ștergi gradajul!