Cum Să Pui Corect Cantitea Exactă De Făină Fără S-o Cântăreşti – Trucul Rapid #2

Dacă am scris despre tehnica rapidă a sucului de lămâie, vreau să-ți arăt acum un alt truc rapid, un truc al brutarului!

Acest truc al brutarului (cum îmi place să-l denumesc, pentru că-l folosesc pentru pâinea în casă) poate fi aplicat pentru orice ingredient din orice rețetă pe care o pregătești (în mod repetat).

Cum Să Pui Corect Cantitea Exactă De Făină De Care Ai Nevoie La O Reţetă Fără S-o Cântăreşti !

Dacă faci pâine des în casă, sau o rețetă pe care o repeți de mai multe ori, acest truc îți va fi de foarte mare folos.

Iată de ce ai nevoie:

  •  De un cântar electric (o singură dată!)
  •  De un recipient de plastic/sticlă transparent
  •  Făină
  •  Un marker permanent

Metoda:

  1. Se pune recipientul pe cântar și se cântărește făina până la 50 gr.
  2. Iei pe urmă recipientul de pe cântar și-l agiți ușor să se niveleze făina (îl poți și lovi ușor de masă).
  3. Când făina s-a nivelat însemnezi cu maker-ul permanent nivelul făinii și scrii cantitatea.
  4. Repeți procedeul pentru cantitățile: 100, 150, 250, 350, 400 (și tot așa, în funcție de cât de mult îți permite recipientul!)
  5. Atenție: gradarea va fi valabilă doar pentru acel tip de făină pe care l-ai folosit. Dacă vei folosi alte făinuri s-ar putea să difere cantitatea exactă. Poți face o probă, să vezi dacă diferența este semnificativă pentru diverse făinuri. Dacă da, atunci poți să mai pregătești un alt recipient gradat!

Pont: acest truc poate fi folosit pentru orice ingredient (apă, ulei, semințe, griș, mălai, alte făinuri, etc).

Avantajul major pe care ți-l oferă această metodă este că o dată folosit procedeul, nu mai trebuie să stai cu cântarul sau să faci rețetele “după ochi”. Vei avea o exactitate matematică și spor mai mult în bucătărie!

Atenție când speli vasul să nu ștergi gradajul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *