Cum Să Ai La Îndemână Rapid Sucul De Lămâie
Cum Să Ai La Îndemână Rapid Sucul De Lămâie
Folosesc des sucul de lămâie în bucătărie.
Fie că am nevoie la o limonadă simplă (apă cu lămâie) sau la o pastă de soia, sau la o brânză de vaci de casă, sau la ceai, sau la diverse rețete, întotdeauna zeama de lămâie este binevenită la îndemână!
Am două ustensile la dispoziție: un storcător de citrice electric și un storcător manual de sticlă.
Storcătorul de citrice electric este mai util din punct de vedere al stoarcerii cât mai eficiente a lămâii.
Storcătorul de sticlă (de pe vremea bunicii) este foarte util când ai nevoie rapid de sucul de lămâie.
Dar pentru că folosesc des zeama de lămâie, storc într-o singură tură câteva lămâi (2-3 lămâi), astfel încât să obțin cam 150-200 ml de suc de lămâie.
Acest suc de lămâie îl depozitez la frigider într-un recipient de plastic sau sticlă închisă ermetic. Datorită proprietăților sucului de lămâie, acesta se păstrează proaspăt 3-5 zile fără probleme.
Astfel scap de o treabă în plus și am imediat sucul de lămâie, la dispoziție pentru diversele trebuințe.
Dacă nu l-am pregatit din timp și am nevoie rapid de suc de lămâie, atunci folosesc storcătorul de citrice de sticlă (storcătorul manual).
Și, astfel, se câștigă timp și vei avea la îndemână acest ingredient atât de prețios, într-o bucătărie ce se ocupă cu gătitul sănătos (dar și rapid) !