Când vrei o mâncare sănătoasă, pune dovlecel pe masă!
Dovleceii sunt legume la îndemâna oricui și sunt accesibili oricărui buzunar. Vă voi prezenta o rețetă cu adevărat delicioasă, foarte sănătoasă, ideală pentru vegetarieni și pentru zilele de post.
Această rețetă se prepară foarte rapid, în maxim 30 de minute masa este servită și nu este costisitoare!
Ingrediente rețetă:
- 3 dovlecei
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă
- 3 linguri bulion de casă
- 2 roșii
- 1 cartof mediu
- 150gr orez
- ulei de măsline
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovlecei umpluți cu legume și orez
1 | Se spală bine dovleceii și se taie pe jumătate. | |
2 | Se curăță dovleceii de miez. Recomand să folosiți o linguriță. | |
3 | Orezul se spală bine de câteva ori și se lasă la înmuiat până se toacă toate legumele. | |
4 | Se toacă mărunt miezul de la dovlecel. | |
5 | Se pune separat, într-un vas mare. | |
6 | Se toacă mărunt ardeiul gras și roșiile cubulețe. | |
7 | Se adaugă peste dovlecel și ardei. | |
8 | Se taie ceapa mărunt și se adaugă peste celelalte legume. | |
9 | Se scurge orezul și se adaugă peste legumele mărunțite. | |
10 | Se adaugă pătrunjel, sare și piper și o lingură de bulion de casă și se amestecă bine. | |
11 | Se curăță, spală și se taie felii cartoful. | |
12 | Într-un vas de yena se pun 2 linguri de bulion de casă. | |
13 | Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline. | |
14 | Acum adăugați dovleceii, în poziție verticală. | |
15 | Se vor umple cu toată compoziția obținută. | |
16 | Deasupra fiecărui dovlecel umplut se pune o felie de cartof. | |
17 | Se completează până la jumătate cu apă. | |
18 | Se pune capacul vasului de yena și se bagă la cuptorul preîncălzit. | |
19 | Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc dovleceii. | |
20 | Se servește cu pătrunjel proaspăt. |
Sper că v-am făcut curioși! Aștept cu interes și alte rețete de dovlecei umpluți.