Dovlecei umpluți cu legume și orez – Rețetă ideală de post

Când vrei o mâncare sănătoasă, pune dovlecel pe masă!

Dovleceii sunt legume la îndemâna oricui și sunt accesibili oricărui buzunar. Vă voi prezenta o rețetă cu adevărat delicioasă, foarte sănătoasă, ideală pentru vegetarieni și pentru zilele de post.

Această rețetă se prepară foarte rapid, în maxim 30 de minute masa este servită și nu este costisitoare!

Ingrediente rețetă:

  • 3 dovlecei
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă
  • 3 linguri bulion de casă
  • 2 roșii
  • 1 cartof mediu
  • 150gr orez
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare: 

 

Dovlecei umpluți cu legume și orez

1 Se spală bine dovleceii și se taie pe jumătate.
Dovlecei
Sursa poza: naturolog.ro
2 Se curăță dovleceii de miez. Recomand să folosiți o linguriță.
dovlecel-curatat
Sursa poza: naturolog.ro
3 Orezul se spală bine de câteva ori și se lasă la înmuiat până se toacă toate legumele.
orez-inmuiat
Sursa poza: naturolog.ro
4 Se toacă mărunt miezul de la dovlecel.
dovlecel-tocat-marunt
Sursa poza: naturolog.ro
5 Se pune separat, într-un vas mare.
dovlecel-tocat
Sursa poza: naturolog.ro
6 Se toacă mărunt ardeiul gras și roșiile cubulețe.
rosii-tocate
Sursa poza: naturolog.ro
7 Se adaugă peste dovlecel și ardei.
dovlecel-rosii-tocate
Sursa poza: naturolog.ro
8 Se taie ceapa mărunt și se adaugă peste celelalte legume.
ceapa-tocata
Sursa poza: naturolog.ro
9 Se scurge orezul și se adaugă peste legumele mărunțite.
orez-legume
Sursa poza: naturolog.ro
10 Se adaugă pătrunjel, sare și piper și o lingură de bulion de casă și se amestecă bine.
legume-amestecate
Sursa poza: naturolog.ro
11 Se curăță, spală și se taie felii cartoful.
cartof-felii
Sursa poza: naturolog.ro
12 Într-un vas de yena se pun 2 linguri de bulion de casă.
bulion-yena
Sursa poza: naturolog.ro
13 Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline.
bulion-ulei-masline
Sursa poza: naturolog.ro
14 Acum adăugați dovleceii, în poziție verticală.
dovlecei-yena
Sursa poza: naturolog.ro
15 Se vor umple cu toată compoziția obținută.
dovlecei-umpluti-legume
Sursa poza: naturolog.ro
16 Deasupra fiecărui dovlecel umplut se pune o felie de cartof.
Sursa poza: naturolog.ro
17 Se completează până la jumătate cu apă.
dovlecei-apa
Sursa poza: naturolog.ro
18 Se pune capacul vasului de yena și se bagă la cuptorul preîncălzit.
Sursa poza: naturolog.ro
19 Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc dovleceii.
Sursa poza: naturolog.ro
20 Se servește cu pătrunjel proaspăt.
dovlecel-umplut-orez-legume-naturolog2
Sursa poza: naturolog.ro

Sper că v-am făcut curioși! Aștept cu interes și alte rețete de dovlecei umpluți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *